top of page

Ontdekkingsreis door Chinatown



Chinatown is een prachtige plek om je even in een andere wereld te bevinden. Zeker in deze Coronatijd een uitstekende kans voor een ‘binnenstads tripje’. We doen hieronder het verslag van de ontdekkingsreis die wij door Chinatown deden.



JODENBUURT

Vroeger was Chinatown de Haagse Jodenbuurt. Na de Tweede Wereldoorlog was het gebied leeg en verpauperd. Vanaf de jaren zeventig kwamen steeds meer Chinezen in de wijk wonen.


JOHN F. KENNEDY

Op 23 en 24 augustus 1937 bracht de toen twintigjarige John F. Kennedy een nacht door in de Wagenstraat op nummer 119. Het Leger des Heils zat toen nog gevestigd op deze locatie. Jaren later werd Kennedy president van de Verenigde Staten. Op de foto is het hoekpand te zien waar Kennedy verbleef.



VERANDERINGEN

Chinatown heeft de laatste decennia een aantal toevoegingen gekregen, waardoor het eruitziet zoals we het nu kennen. Namelijk met grote stadspoorten en rode lampionnen die 's avonds de straten verlichten.


WINKELS

Deze buurt is niet alleen een kleine versie van China. Je ziet Japanse, Vietnamese, Thaise en Indonesische invloeden terugkomen. In dit stukje Aziatisch Den Haag valt van alles te doen. Eigenlijk hoef je Chinatown niet uit om te kunnen overleven. Je vindt er namelijk kappers, supermarkten, meubelwinkels en er is genoeg horeca.



RESTAURANTS

Chinatown staat bekend om een aantal restaurants die je zeker een keer moet hebben uitgeprobeerd. Hieronder zie je onze tips en de tips die we via onze Instagram hebben binnengekregen:

- Little V (Vietnamees)

- Momiji (Japans)

- Istana (Indonesisch)

- Ming Kee (Honkong Snackbar)

- Fat Kee (Chinees)

- Full Moon Express (Aziatisch)



Heb jij tips voor ons of wil je jouw zaak promoten? Mail dan naar info@inthehague.nl of stuur ons een DM via Instagram: @inthehague.nl.



Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page